Könyvhét 2023

Örömmel jelentjük, hogy mi is ott leszünk az idei 94. Ünnepi Könyvhéten 2023. június 8–11. között! Az eseményt a Vörösmarty téren és a Vigadó előtti Duna-korzón rendezik; kiadónk –  szokásához híven – különleges kedvezményekkel várja Olvasóit (a részletekért görgessen lejjebb)!

Nyitvatartás:

  • csütörtökön 12–19 óráig,
  • pénteken 10–19 óráig,
  • szombaton 10–21 óráig,
  • vasárnap 10–19 óráig.

– Villányi úti szerkesztőségünk és könyvesboltunk június 8-án, csütörtökön zárva tart! –

 

A Könyvhéten az alábbi kategóriákból válogathat standunknál:

Tájékozódjon további kiadványainkról, és rendeljen webshopunkból is!

KÖNYVHETI ÚJDONSÁGAINK

 

 

Csunderlik Péter: Egy különleges közép-európai történész. Hanák Péter pályaképe

Hanák Péter történész (1921–1997) a holokausztot ugyan túlélte, de családját elveszítette, így a szellemes, ironikus fiatalemberből hithű sztálinista lett, és szerepet vállalt a magyar történettudomány 1948 utáni szovjetizálásában, vett részt a „reakciósként” megbélyegzett történészkollégái félreállításában – hogy aztán illúzióiból kiábrándulva az államszocialista rendszer kritikusa legyen.

 

 

 

 

Dalos György: Három Berlin. Barangolások a Fal körül

Dalos György élete és írói pályája újra meg újra Kelet- és Nyugat-Berlin és a megosztott Németország körül forgott, s ugyanehhez a földrajzi térhez kapcsolódtak szellemi értékválasztásai is a romantikus szocializmustól a demokratikus ellenzékiségig. 1979 őszétől, hosszú hazai publikációs szünet után Nyugat-Berlinben jelentette meg első német nyelvű könyvét. Ugyanakkor Kelet-Berlinben szövődtek szoros kapcsolatai az NDK ellenzéki köreivel és rendszerbíráló íróival; velük együtt élte meg a Fal lebontását, majd a kilencvenes években, akkor már a berlini Magyar Ház vezetőjeként a két városrész bonyolult újraegyesülési folyamatát. A szerző önéletrajzi keretben helyezi el és dokumentálja a „három Berlin” történetét.

 

 

 

 

Vigvári András: Zártkert-Magyarország. Átmeneti terek a nagyvárosok peremén

A könyv a hazai térbeli-társadalmi folyamatok egyik legújabb jelenségével, a külterületi zártkertek benépesülésével foglalkozik egy Budapest közelében található zártkertben végzett etnográfiai kutatás eredményein keresztül. Miért váltak népszerű lakásmobilitási célponttá egykori mezőgazdasági és szabadidős célra hasznosított zártkertek? Milyen társadalmi konfliktusokat eredményez a területek funkcióváltása? Hogyan alkalmazkodnak a kiköltöző háztartások a területek átmenetiségéből fakadó kihívásokhoz?

 

 

 

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a Könyvhét időtartama alatt kiadónk Villányi úti szerkesztőségében szünetel a megrendelt könyvek átvétele és a megrendelések postázása. Június 7-én, szerdán négy óráig vagyunk nyitva, ezt követően június 12-én hétfőn, rendes nyitva tartási rend szerint.

 

Könyvhét hivatalos honlapja: https://unnepikonyvhet.hu/

Pavilonunk sorszáma: 12., Vörösmarty tér északi sarkánál (a színpaddal szemben).