Könyvhét 2024

Indul a Könyvhét! 😊📚📚📚

Örömmel jelentjük, hogy ott leszünk az idei 95. Ünnepi Könyvhéten 2024. június 13–16. között! Az eseményt mint mindig, idén is a Vörösmarty téren és a Vigadó előtti Duna-korzón rendezik; pavilonunk a 13. számú, az Oroszlános kút mellett! Kiadónk –  szokásához híven – különleges kedvezményekkel készül!

 

Könyvet vennél? Nem mindegy, hol teszed! Vásárolj a Kiadónál!

A kötött áras könyvértékesítést előíró új törvény értelmében október 1-jétől az új könyveinkre csak 10% kedvezményt adhatunk. Ez a törvény a nagykereskedőket még előnyösebb helyzetbe hozza, és a kiadókat, illetve a vásárlókat sújtja! Ezért most – amíg lehet – még több kedvezménnyel várunk a Könyvheti pavilonunknál (a 13-asnál) a Vörösmarty téren!

1000 Ft-os könyveink további 20%-os kedvezménnyel – gyere ki a térre és szemezgess 800 Ft-os könyveinkből! Bővítettük az 1500 Ft-os és a féláras könyvek körét is, úgyhogy érdemes kilátogatni! 😊📚📚📚

Érdemes figyelni könyvheti Facebook-eseményünket is, ahol naprakész infókkal, a legfrissebb újdonságokkal és napi akciókkal várunk benneteket!

 

Tájékozódj további kiadványainkról, és rendelj webshopunkból is!

KÖNYVHETI ÚJDONSÁGAINK

 

 

Akik megölték az apámat

Édouard Louis

„Ha jól belegondolok, az az érzésem, hogy a te életed – akaratod ellenére is önmagad ellen – negatív lét volt. Nem volt pénzed, nem tudtál továbbtanulni, nem tudtál utazni, nem tudtad valóra váltani az álmaidat. Nyelvileg szinte kizárólag tagadó formában fejezhető ki az életed.”

 

 

 

 

Egy asszony küzdelmei és átváltozásai

Édouard Louis

„Anyám biztos volt benne, hogy egy másik életet érdemel, hogy az az élet létezik valahol, elvontan, egy elképzelt világban, hogy vajmi kevés kellett volna ahhoz, hogy meglegyintse a szele, és hogy az ő élete csak egy véletlen folytán lett ilyen a valóságban.”

 

 

 

 

Kérdések és válaszok Budapestről

Ahogy a 150 éves Budapest utcáin sétálva és nézelődve lépten-nyomon beleütközünk a város múltjának különböző emlékeibe, úgy e kötetet – folyamatosan vagy véletlen sorrendben – olvasva kerülnek elő a nagyvárosi élet, a közlekedés, a térhasználat, a kultúra, a reprezentáció, a gazdaság, a közélet vagy egyes városrészek történetének kérdései. A szakszerű, közérthető és rövid válaszokat történész szerzőink adják meg.

 

 

 

 

A szex politikai gazdaságtana. Szexuális hegemóniák és ellenhegemóniák a tőkés világrendszerben

Csányi Gergely

Ez a könyv nem csak a szex és a gazdaság összefonódásairól, vagy a szex gazdasági, illetve a gazdaság szexuális aspektusairól szól. Ez a könyv sokkal inkább arról szól, hogy az a bonyolult globális viszonyrendszer, amelyben az életünket éljük, hogyan formálja a szexuális vágyainkat és a szexuális gyakorlatainkat.

 

 

Láthatatlan emberek. Magyar filmkritikai párbeszédek a kezdetektől 1944-ig

Kránicz Bence

Ki és hova írt kritikát a Metropolisról, Fritz Lang mesterművéről? Greta Garbóról a Gösta Berlingben? A Hyppolit, a lakájról? A Hófehérke és a hét törpéről? A King Kongról? Charlie Chaplinről a Modern időkben? A Patyomkin páncélosról? Kabos Gyuláról, aki mindig vízbe esik?

A magyar filmkritika kezdeti, a film megjelenését követő évektől a 20. század közepéig tartó korszaka igen terjedelmes; napjainkban, a digitális tudás- és szövegtermelés korában pedig több művészetkritikát állítanak elő, mint korábban bármikor. Éppen ezért időszerű feladat a filmkritika kutatása, vagyis a filmkritikai párbeszédek kontextusainak, ideológiáinak, érv- és fogalomrendszerének feltárása.

 

 

Örvények és sziklák között

Berend T. Iván

„Ó, mikor oszlik már a köd?” – kérdezi Babits Mihállyal Berend T. Iván legújabb esszékötetében, amely egy trilógiára bővülő sorozat harmadik darabja, szellemi és világnézeti bédekker. Az írások születésének helye fizikailag Los Angeles, a szellemi origó azonban Európa. A vonatkoztatási pont pedig természetesen Magyarország, amire a szerző sok felkiáltójellel és aggodalommal tekint, hiszen kötődésének két fontos állomása közismert: a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem rektori széke, illetve a Magyar Tudományos Akadémia elnöki pozíciója is arra inspirálja, hogy egy pillanatra se fordítsa el a tekintetét Magyarországról.

 

 

Fejezetek a jogalkotás politikatörténetéből, 1957–1987

Vastagh Pál

A tanulmányok a korszak jogalkotásának folyamatából hat olyan törvény keletkezését, megalkotásának politikai környezetét vizsgálják, amelyek társadalmi hatásuk alapján kiemelkedő jelentőségűek voltak. Emellett jól példázzák, hogy milyen változások mentek végbe a jog és a politika viszonyában a vizsgált időszakban.

 

 

 

Másik huszadik század

Feitl István

Kaleidoszkópszerű rövid írásokban, közérthetően mutatja be az elmúlt század eseményeit könyvében Feitl István. Ki volt az első celeb? Miért maradt itthon Rákosi és Kádár alatt Kodály Zoltán? Ki tűnt el a politikai életből Kádár idején? Hány testvére volt Rákosi Mátyásnak?  Hogyan lett Czinege Lajosból honvédelmi miniszter?

2024. június 14., péntek, 15.00 óra: Feitl István dedikál

 

 

 

TÉRKÉP:

 

 

Könyvhét hivatalos honlapja: https://unnepikonyvhet.hu/

Nyitvatartás:

  • csütörtökön 12–19 óráig,
  • pénteken 10–19 óráig,
  • szombaton 10–21 óráig,
  • vasárnap 10–19 óráig.