Akció!

Akik megölték az apámat

2800 Ft

ISBN: 978-963-338-534-0 Kategóriák: ,

Megjelenés: 2024

Oldalszám: 96

Leírás

„Ha jól belegondolok, az az érzésem, hogy a te életed – akaratod ellenére is önmagad ellen – negatív lét volt. Nem volt pénzed, nem tudtál továbbtanulni, nem tudtál utazni, nem tudtad valóra váltani az álmaidat. Nyelvileg szinte kizárólag tagadó formában fejezhető ki az életed.”

„A tested története vádirat a politika története ellen.” 

 

Édouard Louis (1992–) francia író. Könyveit számos nyelvre lefordították, a belőlük készült színdarabokat világszerte játsszák. 

Magyarul a Leszámolás Eddy-vel című regénye 2015-ben jelent meg. Akik megölték az apámat c. regényéből színházi előadás készült (Ki ölte meg az apámat, Füge Produkció – ESZME közös produkciója, Jurányi Ház, bemutató: 2023. február 28.).

Leszámolás Eddy-vel című kötetéből 2017-ben készült színházi előadás (Leszámolás velem, Orlai Produkciós Iroda, bemutató: 2017. március 7.)

Fordította Pataki Pál

 

VISSZHANG

Ilyen az, amikor valódi tétje van az irodalomnak – A Nem rossz könyvek podcast élőben, a Margó Irodalmi Fesztiválon felvett epizódjában Horváth Bence és Ott Anna Louis életművéről beszélgetett Fáber Ágoston szociológussal, a kötetek nyelvi lektorával. (2024. május 23.)

 

Érdekelhetnek még…