Vissza a történelemhez…

800 Ft

Elfogyott

ISBN: 9638555734 Kategória:

Megjelenés:

Oldalszám:

Leírás

 

A kötet kiadónkban sajnos nem kapható.

 

Balogh Sándor úgy képvisel humanista, demokratikus és nemzeti érdekeket, hogy egyetlen pillanatig sem adja fel a tudós objektivitását, forrástiszteletét és bátorságát. Azok közé a kivételes képességű és látásmódú történészek közé tartozik, akik Magyarország társadalma, politikai rendszere, uralkodó ideái tanulmányozása során nem tévesztik szem elől azt, hogy Magyarországon komoly elemzéseket végezni, csakúgy mint a gyakorlati politikában részt venni, a nemzetközi környezet meghatározó szerepének figyelembevétele nélkül nem lehet.

Balogh Sándornak volt bátorsága ahhoz, hogy valósképet rajzoljon a második világháború utáni Magyarország jövője formálásában jeleskedő nagyhatalmak cinizmusáról és önzéséről, csakúgy mint a háború után felszínre kerülő különféle irányzatú magyar politikai erők szűklátókörűségéről és vazallusi mentalitásáról.

Most, az ezredfordulóhoz közeledve központi kérdés az, kialakul-e Magyarországon egy olyan szellemi csoportosulás, amelyelkötelezett a magyar nemzet iránt, van kitartása a tisztességes és kemény munkához, van bátorsága az elfogulatlan önvizsgálathoz és ítéletalkotáshoz, van tehetsége az összefüggések meglátásához és van alkalma nézetei érvényesítésére. Ha létrejön egy ilyen alkotóműhely, akkor az biztosan építhet Balogh Sándor munkásságára.