Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a http://napvilagkiado.eu/oldalon (továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatások igénybevételének feltételeit. A honlap használója (továbbiakban: Felhasználó) a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja az ÁSZF-ben, továbbá az Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozatban foglaltakat.

A webáruház adatai:
A honlap oldal üzemeltetője

Napvilág Kiadó Kft.

Székhelye: 1039 Budapest, Attila u. 88.;

Cégjegyzékszáma: 01-09-463620

Adószáma: 12078682-2-41

Telefon: 06/1/311-4866

Email: kiado@napvilagkiado.hu

Levelezési cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 2.

 

Tárhelyszolgáltató neve, címe és elérhetősége: : Tárhelypark Kft.; 2724 Újlengyel, Határ út 12; info@tarhelypark.hu

A webáruházban végzett tevékenység
A honlap üzemeltetője a honlapon könyveket és ebook-okat forgalmaz.

A termékek honlapon megjelölt árai forintban értendők és tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA), valamint a csomagolás költségét. Az árak a szállítási díjakat nem tartalmazzák.

A honlapon történő vásárláshoz nem szükséges regisztrálni, de a kiszállításhoz és a számlázáshoz szükséges adatokat meg kell adni.

Megrendelést leadni bármely napon 0-24 óra között lehetséges, a megrendelések feldolgozása munkanapokon 9.00-17.00 óra között történik.

Az elektronikus szerződéskötés lépései

A weboldalon regisztráció után vagy anélkül is lehet vásárolni. A termékek kiválasztása után a felhasználó szállítási módot, majd fizetési módot választ.

A megrendeléssel, visszaigazolással és a számlával létrejövő szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, azt az üzemeltető nem iktatja, azok később nem lesznek hozzáférhetők.

Az üzemeltető minden megrendelésről számlát állít ki, melyet a rendeléssel együtt megküld a Felhasználónak.

Fizetési módok
bankkártyás fizetéssel Barion-on keresztül
utánvéttel a futárnál vagy a személyes átadási ponton
előre utalással a cég bankszámlájára
Szállítási, átvételi módok
A termékeket a megrendelő döntése szerint vagy futárszolgálat szállítja ki a vásárló által megadott címre, vagy a vásárló személyesen, a megadott csomagátadó ponton veheti át azokat. Ha a vásárló a megrendelése árát nem előre utalással vagy bankkártyás fizetéssel rendezi, a futárnál vagy a személyes átvétel során már csak készpénzes fizetésre van lehetősége.

A személyes átvételi ponton kizárólag az után van lehetőség a csomagot átvenni, miután a vásárló erről az üzemeltetőtől írásos jelzést kapott.

A személyes átvételi pont elérhetőségei:
Webshop Logisztika

1054 Budapest, Alkotmány u. 2.

Nyitva tartás: H 12-18; K-P: 10-18; Szo-V: zárva

Telefon: 06/1/311-4866

A honlapon található kiszállítási díj Magyarország területére érvényes. Külföldre történő megrendelés esetén szíveskedjen email elérhetőségünkön az egyedi szállítási díjról ajánlatot kérni, melyről emailben tájékoztatjuk. Az ár ismeretében, amennyiben az önnek nem megfelelő, joga van a megrendelését visszamondani.

Elállási jog
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján a vásárlót elállási jog illeti meg.

Ennek értelmében a vásárló az interneten megkötött szerződéstől egyoldalúan, indokolás nélkül visszaléphet és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől a kifizetett összeg visszatérítését.

Az elállási jog a termék átvételét követő naptól számított 14 naptári napon belül érvényesíthető.

Az elállási szándékot a vásárló a kereskedő bármely, jelen ÁSZF-ben felsorolt elérhetőségén bejelentheti, és használhatja a fentebb említett Kormányrendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatmintát is. Vita esetén a bejelentés határidőn belüli megtörténtét a vásárlónak kell igazolnia.

A terméket a vásárlónak mihamarabb, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 naptári napon belül vissza kell küldenie a kereskedő részére. A kereskedő a visszaküldés költségeit nem viseli, tehát utánvétes csomagot nem vesz át.

Az elállási jog gyakorlása során a fogyasztót a termék visszaküldésének költségén túl más költség nem terheli, azonban a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megtérítését a kereskedő követelheti.

A kereskedő kizárólag a csomag visszaérkezését követően, legkésőbb 14 naptári napon belül gondoskodik a termék kifizetett árának a vásárló részére történő visszatérítéséről.

Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a honlapunkon forgalmazott valamennyi termék a fentebb hivatkozott 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) e) pontja szerinti kategóriába esik, így elállásra kizárólag a termék felbontása előtt van lehetőség. Felbontott termék esetén a vásárlót elállási jog nem illeti meg.

Egyéb kizárások
Az üzemeltető nem vállal felelősséget az internetes hálózatban fellépő működési hibákért, így azokért sem, amelyek a honlap működését és az azon történő vásárlást esetlegesen megakadályozza.

Jogorvoslat
Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2018. október 1.