Akció!

Az MSZMP ideiglenes vezető testületeinek jegyzőkönyvei V.

1000 Ft

3 készleten

ISBN: 9638035374 Kategória:

Megjelenés: 1998

Oldalszám:

Leírás

Kötetünk azoknak a vezető testületi jegyzőkönyveknek az utolsó részét tartalmazza, amelyek az 1956. november 4-ével kezdődő és az 1957. június 27-29-i országos pártértekezlettel záruló időszakból származnak.

Az 1993-ban indult sorozat most válik teljessé. Egyrészt, mert a Magyar Szocialista Munkáspárt valamennyi vezető testületi ülésének fennmaradt határozati és szó szerinti jegyzőkönyve, valamint a testületek minden határozata nyilvánosságra kerül, másrészt azáltal, hogy a kötet a mellékletek és a jegyzetapparátus segítségével betekintést nyújt a tárgyalt időszak legfelsőbb állami döntési mechanizmusainak és folyamatainak alakulásába. Ezzel a részletkérdésekben is lehetőség nyílik olyan elemzésre, amely a párt országos szerveiben zajló döntési folyamatokat összekapcsolhatja az államapparátus párhuzamos szintjeinek vizsgálatával.
A mellékletek bő válogatást tartalmaznak a kormány és annak legfontosabb szerve, a Gazdasági Bizottság azon határozataiból, amelyek mind a mai napig nem láttak napvilágot. Ez egészül ki a tárgyalt időszak kormányüléseinek, gazdasági bizottsági üléseinek és az Elnöki Tanács üléseinek napirendi jegyzékeivel.

 

Sajtóvisszhang:

Föglein Gizella ismertetése az első kötetről. Múltunk, 1996/1. szám, 237-241.o.