Európa-köztársaság

Történelmek és geográfiák között

1900 Ft

Elfogyott

ISBN: 963908249x Kategória:

Megjelenés: 1999

Oldalszám: 138

Leírás

Európa minden kétséget kizáróan közelmúltunk, jelenünk és jövőnk egyik legfontosabb kérdése. Michel Foucher esszéje sokoldalú és nemcsak a magyar olvasóközönség számára újszerű megközelítését kínálja kontinensünk problematikájának. Egyszerre vizsgálja azt földrajzi, politikai és fogalmi egységként, felhasználva a modern társadalomtudományok széles körének eredményeit. Segítségével modernitásában fedezhetjük fel újra a “vén Európát”, melyben a változatosságon alapuló egység megalkotása vezet el minket egy új szerveződési formához, az Európa-köztársasághoz.

Mindeközben a könyv pontos és tömör összegzése – nyolc jól követhető színes térképpel kísérve – mindannak a tényanyagnak és háttértudásnak, mellyel felvértezve a várható “nagy ugrás” a politikai Európába zökkenőmentesebb lehet. Ajánlható ez a könyv mindenkinek, aki szélesebb tudományos és gondolati kitekintéssel szeretné megismerni Európa kérdéskörét, az új Európai szerveződés alapvető tendenciáit.

 

Michel Foucher francia földrajztudós és geopolitikai szakértő, az Európai Geopolitikai Obszervatórium alapítója. A lyoni egyetem és a varsói Európa Kollégium tanára.

 

SAJTÓVISSZHANG

Magyar Tudomány, 1999/11. szám