Akció!

Parasztsorsfordítók között

1000 Ft

15 készleten

ISBN: 978 963 9697 12 6 Kategóriák: ,

Megjelenés: 2007

Oldalszám: 256

Leírás

A szerző sorsa szorosan összefonódott az elmúlt 60 év agrártörténetével és az agrárpolitika nagy fordulataival. Volt földosztó miniszteri biztos 1945-ben; részt vett a mezőgazdaság szocialista nagyüzemi átalakításában; a nagyüzemi útra tért mezőgazdaság modernizálásának és kimagasló sikerei előkészítésének, megvalósításának munkálataiban; megérte, és mélységesen elítéli a rendszerváltás címén a mezőgazdaságban végrehajtott rombolást, a versenyképesség alapjainak szétzúzását. Meggyőződése, hogy lett volna más út az áttérésre, jobb, eredményesebb és kevesebb kárral járó, mint amilyen bekövetkezett.

Most visszanéz, tanulságokat összegez. A kötet sajátos emlékirat. Bár a szerzőnek sem volt rögmentes az életútja, inkább kegyeltje lett a sorsnak és nem üldözöttje. Élettörténete személyes adalék a korabeli agrárpolitika történetéhez is. Nem az egész 1945 utáni agrárpolitikát mutatja be, csupán azt a részét, amelyet személyes tapasztalataival hitelesíteni tud.

A szerző meggyőződése, hogy számvetésének sok az üzenete a jelen és a jövő számára is, vitája a mezőgazdasággal kapcsolatos ma divatos nézetekkel mindenki számára tanulsággal szolgál.