Akció!

Táguló televízió

Interaktív műsorok és szolgáltatások

1590 Ft

4 készleten

ISBN: 978-963-87524-7-5 Kategóriák: , ,
Szerző:

Megjelenés: 2008

Oldalszám: 182

Leírás

A könyv a digitális forradalom és a konvergencia-folyamatok televízióra gyakorolt hatásáról szól. Átfogó képet nyújt a digitális technológia várható hatásairól, a televíziós intézmények gyártási, szerkesztési logikájának megváltozásáról, az új fogyasztási szokásokról, számos működő és fejlesztés alatt álló innovatív műsorról és szolgáltatásról; ezen túl arról, hogy egyáltalán mihez, milyen korábbi televíziós modellekhez képest jelenthet mást a digitális televízió.

KÖVESDY GÁBOR

A szerző a televíziót új vizsgálati mezőbe: a digitális médiatérbe helyezi, és számos példával alátámasztva mutatja be, hogy a 20. század legjelentősebb tömegkulturális és tájékoztatási intézmé nye miként próbál beilleszkedni ebbe a konvergáló, interaktív környezetbe. Világos képet ad a kirajzolódó tendenciákról, de nem rugaszkodik el a fantázia világába: csak olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyeknek – bár kibontakozásuk még várat magá ra – gyökerei már napjainkban is jelen vannak. 

DR. SIPOS PÁL

 

FÜLSZÖVEG:

E könyv az európai televízióról szól, a digitális forradalom következtében kényszerűnek tekinthető megújulási törekvéseiről. A televízióról, amely túl élése érdekében képes az internetet és a mobiltelefont is bekebelezni; amely a jövőben kaméleonként alkalmazkodhat a fogyasztás környezetéhez, idejéhez és a fogyasztó kívánságaihoz. Bár az ilyen televízió futurisztikus víziónak tűnhet, mégis létezik: az itt bemutatott, működő vagy fejlesztés alatt álló műsorok és szolgáltatások ezt a tényt támasztják alá. E tartalmak ma nem tartoznak a televíziózás fősodrához, de jól jelzik azt az irányt, amely felé a televíziós illetve médiaipar próbál immár harminc éve elmozdulni.

E könyv arra tesz kísérlet, hogy rendszerezze a televízió lehetséges átalakulásának főbb tendenciáit, és értelmezési keretet nyújtson az innovatív törekvéseknek. A fejlesztések áttekintése és elemzése hozzásegíti az olvasót ahhoz, hogy értelmezze a napi sajtóból követhetetlenül bonyolultnak tűnő technológiai és jogi híreket, amelyek a magyarországi televíziózás átalakulásával kapcsolatosak; átlássa a médiaipar logikáját, fejlődésének lehetséges irányát. A médiaipar stratégiájának megismerése annak ellenére vagy épp azért is izgalmas lehet, mert végül úgyis a néző dönt.

 

A SOROZATRÓL:

Az Antenna Könyvek a hagyományos média – elsősorban a televízió – világába vezetik el az olvasót. Feltárják a televízió kialakulásának és átváltozásainak történetét, múltjának jellemző epizódjait és sajátos műfajait, a média és a közönség interakcióit. Az Antenna Könyvek című sorozat a Médiakutató Alapítvány gondozásában, a régi Antenna Hungária támogatásával született, és jeles magyar szerzők munkáiba kínál betekintést.