Jobboldali radikalizmusok tegnap és ma

1700 Ft

Elfogyott

ISBN: 963 908 2104 9718 Kategóriák: ,
Szerkesztő:

Megjelenés: 1998

Oldalszám: 274

Leírás

A cikkek, előadások és tanulmányok egyrészt fogalmi, elméleti fogódzókat adnak az olvasó kezébe, másrészt sokoldalúan tárgyalják a jobboldali radikalizmusok – közöttük kiemelten a fasizmus – történelmi alakváltozásait Európában.

Több írás foglalkozik a hazai szélsőjobb politikai alakzatok átalakulásával, a mai megnyilvánulások történelmi gyökereinek feltárásával. Az írások történelmi háttérről sosem megfeledkezve a korábbinál szélesebb spektrumban vázolják fel a jobboldali radikalizmus mai formáit a világban. Betekintést kínálnak az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Ausztriában és Oroszországban zajló folyamatokba.

A könyvvel az analitikus kritikai megnyilatkozások színes csokrát nyújtjuk át az olvasónak, ami egyben azt is jelenti, hogy a szerzők nézetei nem egyeznek minden tekintetben. Különösen a szélsőségekkel szembeni fellépés stratégiáját és módszereit illetően van az írások között eltérés. Ez azonban csak izgalmasabbá teszi a válogatást, amelynek szerzői között olyan kitűnő társadalomtudósok vannak, mint Ormos Mária, Ludassy Mária, Fehér Ferenc és Heller Ágnes, Szilágyi Ákos, Csepeli György és mások.

 

SAJTÓVISSZHANG

Magyar Tudomány, 1999/4. szám