Akció!

Mint volt régen…

Huszonegy felejthetetlen év a Magyar Állami Népi Együttessel

2950 Ft

Megjelenés: 2022

Oldalszám: 248 + 32

Leírás

Könyvbemutató

(27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, 2022. október 1., közreműködik: Fedor Vilmos író, a kötet szerzője, Sebő Ferenc népzenekutató, zenész és Serfőző Sándor, a Magyar Állami Nép Együttes nyugalmazott igazgatója)

 

Fotókkal, dokumentumokkal illusztrált, visszaemlékezésekkel gazdagított kötet (színes képmelléklettel)

 

Fülszöveg

A Magyar Állami Népi Együttes huszonegy esztendejének különös lenyomata ez a könyv. Táncba hív és egy különös utazásra, messzi földrészekre, ahol a nézők felállva ünneplik a csodát. A színes forgatag közepén ott állnak könyvem főszereplői: Timár Sándor, Serfőző Sándor, Mihályi Gábor és Sebő Ferenc, az együttes egykori és mai vezetői. Látjuk őket a sikerek csúcsán, a politika kiszolgáltatottjaiként, dicsőséget és kudarcot hozó időkben. Bárhogy is történt, összehozta őket a tánc és a zene, és megszállottakká tette őket. (Fedor Vilmos)

…nekem ez a világ tetszett. Olyan ez, mintha egyszerre három ember belépne a szobádba, az egyik zenél, a másik énekel, a harmadik meg táncol. És a te dolgod „mindössze annyi”, hogy ez a három ember jól érezze magát nálad. És tudtam, vagy akkor megéreztem, hogy nekem az a dolgom, hogy olyan feltételeket teremtsek, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek az emberek a legjobbat tudják kihozni magukból. (Serfőző Sándor)

A Fedor Vilmos által készített dokumentumkönyv a nyolcvanas–kilencvenes évek kevésbé ismert, ám annál tanulságosabb történetét mutatja be a megmaradt hivatalos okmányok és utólagos interjúk segítségével. A népzenei megújulás és a táncház egyik veteránjaként hadd ajánljam sok szeretettel ezt a könyvet a kedves olvasók és a történészek számára. (Sebő Ferenc)

 

 

Érdekelhetnek még…