Akció!

Aranyelme Képességtár 2. – Logika és matematika

500 Ft

18 készleten

Megjelenés: 2013

Oldalszám: 56

Leírás

Ez a füzet az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület szülőknek szóló kiadványsorozata második darabja. A sorozat köteteiben olyan játékos feladathelyzeteket szedtünk csokorba, amelyek segítségével a szülők játszva fejleszthetik önmagukat és gyermekeiket, és amelyek segítségével egy-egy képességterületen észrevehetik, ha nagyóvodás–kisiskolás gyermekük életkoránál ügyesebb, tehetségesebb.

Mi a logikai-matematikai intelligencia?

Az a képességünk, amely segítségével megértünk és megoldunk különböző problémákat, számolunk, műveleteket végzünk, kategorizálunk, absztrahálunk, következtetünk és érvelünk. Használjuk minden, számokhoz, szavakhoz, képekhez, elvont fogalmakhoz és rendszerekhez kapcsolódó probléma vagy feladat megoldásakor.

Miért fontos ez a képesség gyerekkorban?

A logikus gondolkodás fejlődése az értelmi fejlődés kulcsfontosságú eleme. A jó logikus gondolkodás amellett, hogy megkönnyíti az eligazodást és problémamegoldást a hétköznapi életben, az iskolai tantárgyak nagy részének megértésében és elsajátításában is előnyt jelent. A matematika mellett a természettudományok, a humán tudományok és az idegen nyelvek hatékony elsajátításához egyaránt szükséges az őket alkotó logikai elemek és rendszerek megértése. Az a gyerek többet tud, aki érti a dolgokban rejlő logikát.

Milyen részterületeket fejlesztenek a füzetben található feladatok?

A feladatok a matematikai, téri-vizuális és a nyelvi-fogalmi gondolkodást fejlesztik, emellett fejlődik általuk a gyerekek megfigyelő- és koncentrációs készsége, absztrakciós és behelyettesítő-képessége, képzelőereje, illetve nyitottsága a különböző típusú probléma- és feladathelyzetekre.

A több éves-évtizedes gyakorlattal rendelkező gyermekpszichológusok és tehetséggondozással foglalkozó pedagógusok által összeállított és szerkesztett tehetségfejlesztő füzeteket óvodásoknak, kisiskolásoknak és szüleiknek ajánljuk. A szülők a foglalkoztató füzetekkel játékos formában fejleszthetik a gyermekeik képességeit, és nem utolsó sorban segítséget kapnak ahhoz, hogy észrevegyék többletképességeiket is.

A tematikának megfelelően illusztrált füzetek a hagyományos könyvesbolti hálózatokon kívül elérhetőek lesznek iskolákban, óvodákban, a szakterület könyvesboltjaiban, speciális pedagógiai intézményekben és tehetségpontokban egyaránt.

A sorozat további kötetei:

1. – Nyelv és kommunikáció

3. – Iskolaérettség

4. – Természettudomány

 

 

Sajtóvisszhang:

Aranyelme / Aranyalma? (Komaság Margit, Új Pedagógiai Szemle, 2013/5-6. szám, 117-118. o.)

Kulturális ajánló (Új Magiszter, 2013/1. szám, 41. o.)

A kötet ismertetője a “Tehetséghidak program” oldalán

 

Érdekelhetnek még…