TOP 10-es történelmi slágerlisták (e-könyv)

3000 Ft

Megjelenés: 2023

Oldalszám:

Leírás

Csunderlik Péter történész és Pető Péter újságíró évek óta írja együtt a Page Not Found történelmi stúdióblogot, amelyen tízes listákban szintetizálják a politika-, kultúr- és sporttörténet legfontosabb, legszebb, legaljasabb vagy éppen leghitványabb eseményeit, szereplőit és termékeit a Kennedy-gyilkosságtól a Kacsamesék félbeszakadásáig, a holdra szállástól a herevasalásig. Történelmi gonzóikban minden előfordulhat, a világtörténelem legnagyobb tévedéseit bemutató top tenbe bekerülhet nemcsak a Szovjetunió megtámadása, de a Bundesliga-frizura is, a magyar történelem legnagyobb beszólói között szerepet kaphat Könyves Kálmán és Mészöly Kálmán egyaránt, és a pszichedelia odáig terjedhet, hogy Szaniszló Ferenc aktuális heti monológjában ítélheti el Szerb Antal magyarnak, irodalomnak és történetnek csúfolt könyvét, az 1943-ban betiltott Magyar irodalomtörténetet.

A kötet válogatást közöl az elmúlt években született írásokból, de bonus trackként négy vadonatúj toplista is helyet kapott a könyvben.

2019-ben megjelent a szerzőpáros második válogatáskötete: Újabb TOP 10-es történelmi slágerlisták

SAJTÓVISSZHANG

Habkönnyű hanyatlástörténet (Tóth Csaba Tibor, HVG, 2018. június. 12.)

László Ferenc ajánlója a Magyar Narancsban (2018. március 8.)

Mondjatok öt embert, akinek minden magyar szobrot emelne! (Pintér Bence, Magyar Nemzet, 2018. január 1.)

Recenzió az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem honlapján (Róbert Péter, 2017. december 31.)

“Az eredményjelző táblánál kevés őszintébb dolog van” – interjú a szerzőkkel (Hosszabbítás.hu, Takács Márton, 2017. december 28.)

A kötet a Magyar Nemzet 2017-es történelmi témájú válogatásába is bekerült (Csunderlik Péter Galilei Körről szóló könyve mellett)

“Ez a kettő itt géniusz!” – Az év egyik legjobbja a Page Not Found-könyv (Hosszabbítás.hu, Takács Márton, 2017. december 18.)

A kötet bekerült a HVG karácsonyi ajánlójába

Beszélgetés a szerzőkkel az ATV Start Plusz című műsorában (2017. december 11.)

A világirodalom-történet legnagyobb botrányai (Könyves Blog, 2017. december 8.)

KÖNYVBEMUTATÓ

A kötetet 2017. december 12-én mutattuk be a Politikatörténeti Intézetben, ahol a szerzőkkel Gergely Márton, a HVG.hu belpolitikai rovatvezetője beszélgetett.

 

 

 

 

 

 

A kötet digitális kiadása a Petőfi Kulturális Ügynökség TÁM/00102/2022 számú támogatásával készült.

Érdekelhetnek még…