Érdekérvényesítés

Hogyan erősítsük meg a szakszervezeti mozgalmat?

3500 Ft

Megjelenés: 2023

Oldalszám: 176

Leírás

„Legyen újra trendi szakszervezeti tagnak lenni!”

 

A könyvet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és a Magyar Szakszervezeti Szövetség tagjai kedvezményes áron, 3000 Ft-ért rendelhetik meg a webshopban (a kedvezményt a számlázás során érvényesítjük). Kérjük, a közlemény rovatban jelezze tagságát! Kérjük továbbá, vegyék figyelembe, hogy a kedvezményt csak átutalásos vagy készpénzes fizetés választása esetén tudjuk érvényesíteni, bankkártyával történő fizetés esetén nem.

VISSZHANG

Beleolvasó-ajánló a PTI blogján a Mércén (2024. május 25.)

Kevés a szakszervezeti tag az alacsony bérek országában – A szerzőt Lakner Zoltán kérdezte a Szeged Televízióban (2024. május 3.)

Nem attól erős a szakszervezet, hogy nőnapon vázát ad a tagoknak – Piros Podcast az Új Egyenlőségen. Kiss Ambrus beszélget Karácsony Szilárddal (2024. április 24.)

Gregor Anikó, a Felsőokatási Dolgozók Szakszervezete tisztségviselője a Partizánban a könyvről (az adás, amelyben szerepel: A román minimálbérrel versenyez egy egyetemi oktató alapbére, Gregor Anikóval és Halmos Balázzsal, 2024. február 29.)

Ez a teendő: Be a szakszervezetbe! Karácsony Szilárddal beszélget Éber Márk Áron és Pap Szilárd, Mi a teendő podcast #25,  2024. március 3.

Könyvbemutató

2023. december 8., 10.30–12.00, Benczúr hotel, Mozaik terem (Facebook-esemény itt)

A könyvet bemutatták:

Gosztonyi Gábor, a SZEF szervezésért felelős alelnöke

Szatmári Lajos, a SZEF oktatásért és kommunikációért felelős alelnöke

Éber Márk Áron, az ELTE TáTk docense

 

 

FÜLSZÖVEG

A magyar munkavállalók ugyanúgy világszínvonalú termékeket hoznak létre és minőségi szolgáltatásokat nyújtanak, mint Európa nyugati felén dolgozó társaik, mégis töredékét keresik az ottani béreknek. A munkából élők itthon is tisztességes megélhetést biztosító jövedelmet és biztonságos munkahelyeket szeretnének. Ez az, amit csak összefogással lehet elérni, de akkor miért nem szakszervezeti tag mindenki?

A munkavállalók többsége úgy gondolja, hogy majd akkor lép be, ha a szakszervezet teljesíti az elvárásait, a szakszervezetek pedig azért nem tudnak eredményeket elérni, mert kevés tagjuk van. Ördögi kör. Hogyan lehet ebből kitörni? Többek közt erre a kérdésre adja meg a választ a szerző, aki végigjárta a szakszervezeti ranglétrát, és ismereteit több évtizede adja át a tisztségviselőknek.

A szemléletváltó könyv célja, hogy ismét legyen trendi az összefogás, hiszen nem a szakszervezeteknek van szükségük tagokra, hanem a munkavállalóknak van szüksége a szakszervezetekre érdekeik érvényesítéséhez.

 

Megjelent a SZEF és a MASZSZ támogatásával.

 

A Munkakönyv (2001) aktualizált, kibővített kiadása

 

KAPCSOLÓDÓ

Mi a baj a május elsejével? Karácsony Szilárd írása a Mércén (2024. április 7.)

Hogyan kezdj hozzá? Íme, a szerző oldala, a szakszervezetiaktivista.hu

Érdekelhetnek még…